Boendealternativ

Njut!LobbyBastuNågot Varmt?MatsalBoende

Vi erbjuder ett hemtrevligt alternativ för enskilda gäster, familjer och grupper. Boende finns som hel- och halvpension eller endast logi. Under vissa tider på året finns även möjlighet till självhushåll.

Huvudbyggnad

I huvudbyggnaden finns 13 rymliga och unikt utsmyckade fyrbäddsrum med våningssängar, där den nedersta sängen är en dubbelsäng med resårbotten. Toalett, dusch och torkskåp delar man med rummet bredvid och det finns även bastu och duschar i källarplanet. På övervåningen finns en kyrksal för cirka 100 personer som används till andakter, konserter, konferenser och ibland till och med vigslar. På både övervåning och bottenvåning finns uppehållsrum med TV. I matsalen kan du själv, nästan när som helst på dygnet, ta dig en kopp kaffe, te eller varm choklad. I källaren finns också tvättmöjligheter och ett par stora torkrum.

boende_rum.jpg

Vandrarhem

Vandrarhemmet erbjuder ett enklare boende till ett lägre pris. De 10 rummen är mindre än i huvudbyggnaden, och gemensamma duschar och toaletter finns i annexets bägge kortsidor, där även torkrummen är placerade. Alla rum är fyrbäddsrum. I mitten av byggnaden finns ett uppehållsrum och ett självhushållskök. Som boende i vandrarhemmet får man naturligtvis även utnyttja alla de gemensamma utrymmena i huvudbyggnaden.

Hemavan Fjällstation IMGP9677.JPG

Självhushåll

De tider på året som Vandrarhemmet är bokningsbart finns där möjlighet till självhushåll. Självhushållsköket är då tillgängligt även för dig som bor i Huvudbyggnaden.

Tillgänglighet för funktionshindrade

Fjällstationen är anpassad särskilt med avseende på rörelsehinder. Huvudbyggnadens tre våningar nås enkelt med hiss och man kan med rullstol rulla rakt in från parkeringen. Vi erbjuder även uthyrning av skicart och sitski samt har en egen instruktör. Viss hänsyn till synskadade togs även när huset byggdes.