Om oss

Hemavan Fjällstation erbjuder ett hemtrevligt alternativ för både enskilda gäster, familjer och grupper i avkopplande miljö med flera rum för samvaro. Fjällstationen ligger vackert beläget mitt i Hemavan med Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten.

Hemavan Fjällstation

Hemavan Fjällstation

Hemavan Fjällstation erbjuder ett hemtrevligt alternativ för både enskilda gäster, familjer och grupper i avkopplande miljö med flera rum för samvaro. Fjällstationen ligger vackert beläget mitt i Hemavan med Centrumbacken och det nya barnskidområdet precis utanför knuten. Det är också nära till Bayhill köpcenter med butiker och café i samt till ett flertal restauranger, skiduthyrning, badhus, bussar och flygplats. Läget en bit upp på fjällsluttningen ger en magnifik utsikt över fjällen vare sig man sitter i matsalen, brasrummet eller i något annat gemenskapsrum. I fjällstationen finns även en vacker kyrksal för allt från andakt till gudstjänst och vigsel. Vi har 96 bäddar som är fördelade på 52 stycken i huvudbyggnaden och 44 stycken i annexet. På anläggningen finns också bastu med duschar och relax, vallningsbod, gratis WiFi, självhushållskök sommartid samt flera större torkrum om inte torkskåpen vid rummen skulle räcka.

Köket

Vårt kök serverar frukost, middag och kvällsfika under högsäsong och vid frukosten finns möjlighet att göra lunchpaket samt att få termosarna fyllda inför dagens aktivitet. Vi försöker så långt det är möjigt att använda oss av närproducerade råvaror och lokala leverantörer. Matsalen är stor och ljus och här sitter man gärna kvar och samtalar efter middag och kvällsfika. Lagad lunch kan i vissa fall erbjudas efter överenskommelse vid bokningen. Under lågsäsong kan utbudet vara begränsat. Kontakta oss för ytterligare information kring detta.

Personalen

Mojo och Maria

På bilden ser du vårt trevliga föreståndarpar Mojo och Maria som gör allt för att du som gäst ska trivas och till personalen hör också vår husmor Kerstin som lagar all mat och Robert som gör lite av allt. Under högsäsong har vi dessutom extrapersonal med köks- och städuppgifter.

Miljöprofil

Hemavan Fjällstation har alltid haft ett stort miljötänkande och månat om att vara så resurssnåla som möjligt. Redan 1996 så började vi källsortera våra sopor och blev därigenom först med detta i området. Läsk som transporterats långt ser man sällan hos oss, vi blandar vår måltidsdryck med vårt utsökta fjällvatten. Vi försöker också att så långt det är möjligt använda oss av närproducerade råvaror och lokala leverantörer.

Anläggningen värms helt av bergvärme efter en total konvertering 2007. Detta minskade vår elkonsumtion med ungefär 100 000 kwh/år vilket motsvarade ungefär 33% av den totala förbrukningen.

Hemavan Fjällstation och dess personal deltog under 2001 och 2002 i Hushållningssällskapets grundläggande utbildning ”Miljösteget”. Miljöredovisning och miljöpolicy upprättades då tillsammans med Hushållningssällskapet. Efter denna utbildning har arbetet fortsatt i enlighet med den policyn. De åtgärdspunkter som då upprättades har nu åtgärdats. Arbetet har även utvecklats och gått vidare från detta på olika punkter.

 

SMU Fjällgård & Vår historia.

Klicka här för att läsa mer om hur allt startade.

 

Alkoholfri anläggning

Klicka här för att läsa om vår alkoholpolicy.