Fjällvandra lätt 28 Juli till 3 Aug 2019

Fjällvandra lätt 28 juli till 3 Aug 2019

Kom och gör dagsturer av olika slag tillsammans med ett underbart gäng människor i olika åldrar. År efter år ser vi hur deltagarna på denna vecka njuter av fjällen och och den härliga samvaron. På dagarna gör vi kortare dagsturer till områdets pärlor. Det kan vara en fjälltopp, en bäck eller någon lokal för en speciell blomma t.ex. På kvällarna samlas de som vill i brasrummet för trevliga samtal eller i kapellet för en enkel andakt.

Välkommen du också!

Tider

Ankomstdag är söndag den 28/7 då ni säkert kommer att anlända olika tider. Det finns middag för er som hinner komma hit till 16.30. Vi kommer att ha en upptaktssamling på kvällen ca 19.00 Avslutning sker lördag den 3/8 vid frukost. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om kommunikationerna så kräver. För er som kommer tidigare eller åker senare så ordnar vi på något sätt så ni kan göra en liten extratur ifall ni vill det.

Program

Dagsprogrammet följer ungefär traditionen. Mat, fjället, bastu, mat. Varje dag finns för de som vill en morgonandakt i kapellet och en andakt/samling med liknande tema på kvällen. Förutom detta kan det dyka upp någon gäst någon kväll. För att komma till olika utgångspunkter för våra vandringar åker vi i bilar. Vi delar denna kostnad jämnt mellan deltagarna. Vid något tillfälle kommer vi att åka gondol upp på fjället, detta ingår i avgiften. Dagsturerna kommer att i huvudsak gå till klassiska mål i området. Vilken tur det blir bestäms från dag till dag beroende på väder, vind, dagsform osv. Inga mastodontturer är planerade utan tanken är fjällvandra lätt.

Ledare

Turledare är Bengt Dåverhög, Bengstfors. Ansvarig för andakter är Gusten Anderzen, Floda

Vad behöver jag ha med mig?

Förutom vanlig personlig utrustning (tänk på att det kan vara kallt och vått så regnkläder, vantar och mössa är bra att ha med) så behöver ni termos, smörgåslåda, mindre dagtursäck och sänglinne. (Sänglinne finns att hyra för 100:-). Stövlar eller riktigt vattentäta kängor är inte helt fel..

Boende

Rum i huvudbyggnaden eller annexet.

Pris

Huvudbyggnad: 6395:- Enkelrumstillägg 1590:-. Annex: 5695:- Enkelrumstillägg  840:-. Medlemskap i STF get 300:- rabatt per person. I priset ingår: Logi, mat, och guidade turer. 

 

Betalning sker mot faktura.

Anmälan

Anmälan görs direkt till Hemavan Fjällstation.
Mail: info@hemavanfjallstation.se
Telefon: 0954-300 27

Anmälan skall vara hos oss senast 28 juni. Vid för få (minst 10) anmälningar kan arrangemanget komma att ställas in. Boka därför gärna avbokningsbara biljetter.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor
Kerstin kan planera för detta.

Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se
eller 0954-300 27.

Med hopp om en skön och givande vecka tillsammans!
Hemavan Fjällstation