Fjällvandra lätt 25-31 Juli 2022. 

Fjällvandra lätt 25-31 juli 2022

Välkommen att göra lätta dagsturer tillsammans med ett härligt gäng människor i olika åldrar. Turerna går till någon pärla i området. En fjälltopp, en bäck eller lokal för en speciell blomma. Ett Speciellt tema i år kommer att vara Dag Hammarsköld.

Ankomstdag är måndag den 25:e då ni säkert kommer att anlända olika tider. Det finns middag för er som hinner komma hit till 16.30. Vi kommer att ha en upptaktssamling på kvällen ca 19.00 Avslutning sker söndag den 31:a vid frukost. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om kommunikationerna så kräver. För er som kommer tidigare eller åker senare så ordnar vi på något sätt så ni kan göra en liten extratur ifall ni vill det.

Program

Dagsprogrammet följer fjällstationstraditionen. Frukost, fjället, bastu, middag och kvällsfika. På kvällarna samlas vi för att prata om dagens upplevelser och reflektera över texter ur Dag Hammarskölds bok Vägmärken. Beroende på väder och vind väljer vi bland ett flertal olika fina vandringsmål för våra dagsturer. Till starten på dessa tar vi oss gemensamt med bil om vi inte utgår direkt från Fjällstationen.

Ledare

Turledare är Henrik och Anna-Karin Karlsson från Nässjö. Ansvarig för kvällssamlingarna är P-O Sveder Renklint från Arvika.

Vad behöver jag ha med mig?

Förutom vanlig personlig utrustning (tänk på att det kan vara kallt och vått så regnkläder, vantar och mössa är bra att ha med) så behöver ni termos, smörgåslåda, mindre ryggsäck lämplig för dagsturer och sänglinne. (Sänglinne finns att hyra för 100:-). Stövlar eller riktigt vattentäta kängor är inte helt fel.

Boende

2-bäddsrum i huvudbyggnaden.

Pris. 

Huvudbyggnad 2-bäddsrum: 7995:- per deltagare.  Enkelrumstillägg 1500:-.Medlemskap i STF ger 300:- rabatt per person. I priset ingår: Logi, mat, och guidade turer. Betalning sker mot faktura.

Anmälan

Anmälan görs direkt till Hemavan Fjällstation.
Mail: info@hemavanfjallstation.se
Telefon: 0954-300 27

Anmälan skall vara hos oss senast 25 juni. Vid för få (minst 10) anmälningar kan arrangemanget komma att ställas in. Boka därför gärna avbokningsbara biljetter.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor
Kerstin kan planera för detta.

Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se
eller 0954-300 27.

Med hopp om en skön och givande vecka tillsammans!
Hemavan Fjällstation