Flora- och geologdagar 18-24 juli. 2022

Flora- och geologidagar 18-24 Juli 2022

Den här veckan är för dig som vill kombinera en fin fjällupplevelse med möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom floran och geologin. Hemavanområdet är mycket intressant ur ett dessa perspektiv. Tillsammans gör vi dagsturer till intressanta blomlokaler eller geologiskt intressanta platser. Vi passar också på och lär oss en del om den samiska kulturen, som har funnits i området sedan urminnes tider. Du är välkommen som inte har några förkunskaper likväl som du som kan en hel del. Veckan ger mycket för båda! Under vandringarna berättar våra ledare om det vi ser, och vi kommer att se massor! På kvällarna finns möjligheten för de som vill att vara med på olika bildvisningar, andakter eller samtal.

Tider

Ankomstdag är måndag den 18 juli då ni säkert kommer att anlända olika tider. Det finns middag för er som hinner komma hit till 16.30. Vi kommer att ha en upptaktssamling på kvällen ca 19.00 och avslutning sker söndag den 24 juli vid frukost. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om kommunikationerna så kräver. För er som väljer att göra det finns möjligheten att göra någon mer tur och vi hjälper er med tips och råd kring detta.

Program

Dagarna består av dagsvandringar där vi hjälps åt att upptäcka det lilla i det stora. Blommorna, stenarna, de vackra forsarna m.m. Vi gör turer som är anpassade till de som anmält sig. Vilken tur det blir bestäms från dag till dag beroende på väder, vind, dagsform osv. På kvällarna kommer vi att umgås på olika sätt. 

Ledare

Ledare under veckan är Gerard och Gerdine Willemsen samt Morgan Karlsson. Gerard är doktor i geologi, men både han och Gerdine kan ämnet och har lång erfarenhet inom området. Morgan är biolog och jobbar bl.a. vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå.

Vad behöver jag ha med mig?

Förutom vanlig personlig utrustning (tänk på att det kan vara kallt och vått så regnkläder, vantar och mössa är bra att ha med) så behöver ni termos, smörgåslåda, mindre dagtursäck och sänglinne (sänglinne finns att hyra för 100:-). Stövlar eller riktigt vattentäta kängor är inte helt fel. Har ni fjällflora och någon bok om stenar så ta med dom. Glöm inte myggmedel.

Boende

Under detta arrangemang kan vi erbjuda boende i både huvudbyggnaden och annexet. Reservation för fullbokning lämnas. I huvudbyggnaden ligger rummen två och två med delat badrum. I annexet finns toaletter och duschar på korridoren. 

Priser

7995:- Priset gäller del i dubbelrum. Enkelrum kan bokas mot ett tillägg på 1500:-. I priset ingår inte sänglinne och städning men detta kan köpas till. 

Medlem i STF ges 300 kr rabatt på login. Medlemskap i STF kan lösas i samband med bokningen.

I priset ingår logi, mat, och guidade turer. Tillkommer gör din resa till Hemavan.

Betalning

Betalning sker mot faktura eller direkt vid onlinebokning. 

Anmälan

Anmälan görs till Hemavan Fjällstation på e-post info@hemavanfjallstation.se.

Anmälan skall vara hos oss senast 18 juni. Vid för få anmälningar kan arrangemanget komma att ställas in.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor Kerstin kan planera för detta.

Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se eller 0954-300 27.

Med hopp om en skön och givande vecka tillsammans!
STF Hemavan Fjällstation