Flora- och geologvandring 15-21 Juli 2019

Flora- och geologivecka 15-21 Juli 2019

Den här veckan är för dig som vill kombinera en fin fjällupplevelse med möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom floran och geologin. Hemavanområdet är mycket intressant ur ett dessa perspektiv. Tillsammans gör vi dagturer till intressanta blomlokaler eller gologiskt intressanta platser. Under vandringarna berättar våra ledare om det vi ser, och vi kommer att se massor! På kvällarna finns möjligheten för de som vill att vara med på olika bildvisningar, andakter eller samtal. I år har vi utökat arrangemanget med ett dygn för att hinna med ännu mer berg och blommor.

Tider

Ankomstdag är måndag den 15 Juli då ni säkert kommer att anlända olika tider. Det finns middag för er som hinner komma hit till 16.30. Vi kommer att ha en upptaktssamling på kvällen ca 19.00 och avslutning sker söndag den 21 juli vid frukost. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om kommunikationerna så kräver. För er som väljer att göra det finns möjligheten att göra någon mer tur och vi hjälper er med tips och råd kring detta.

Program

Dagarna består av dagsvandringar, där vi hjälps åt att upptäcka det lilla i det stora. Blommorna, stenarna, de vackra forsarna m.m. Vi gör turer som är anpassade till de som anmält sig. Vilken tur det blir bestäms från dag till dag beroende på väder, vind, dagsform osv. På kvällarna kommer vi att umgås på olika sätt. 

Ledare

Ledare under veckan är Fjällstationens personal och Gerard Willemsen som är doktor i Geologi. Vi planerar även att någon dag följa med Fjällbotaniska Trädgårdens guide till fjälls.

Vad behöver jag ha med mig?

Förutom vanlig personlig utrustning (tänk på att det kan vara kallt och vått så regnkläder, vantar och mössa är bra att ha med) så behöver ni termos, smörgåslåda, mindre dagtursäck och sänglinne (sänglinne finns att hyra för 100:-). Stövlar eller riktigt vattentäta kängor är inte helt fel. Har ni fjällflora och någon bok om stenar så ta med dom. Glöm inte myggmedel.

Boende

Under detta arrangemang kan vi erbjuda boende i både huvudbyggnaden och annexet. Reservation för fullbokning lämnas. I huvudbyggnaden ligger rummen två och två med delat badrum. I annexet finns toaletter och duschar på korridoren. 

Pris

Boende i annexet med del i 2-bäddsrum 6195:-/person. Boende i huvudbyggnaden med del i 2-bäddsrum 6995:-/person. Tillägg för enkelrum, 840:- i Annexet och 1560:- i huvudbyggnaden. 

Medlem i STF ges 600 kr rabatt på login. Medlemskap i STF kan lösas i samband med bokningen.

I priset ingår logi, mat, och kursen. Tillkommer gör din resa till Hemavan.

Betalning

Betalning sker mot faktura eller direkt vid onlinebokning. 

Anmälan

Anmälan görs till Hemavan Fjällstation på e-post info@hemavanfjallstation.se.

Anmälan skall vara hos oss senast 17 juni. Vid för få anmälningar kan arrangemanget komma att ställas in.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor Kerstin kan planera för detta.

Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se eller 0954-300 27.

Med hopp om en skön och givande vecka tillsammans!
STF Hemavan Fjällstation