Smaka på Hemavan Vecka 28-31 2020

Smaka på Hemavan. Vecka 28-31 2020

 

IMG_3712.JPG grottur.jpg

OBS! På grund av den pågående Covid-19 situationen kan vi inte garantera att alla aktiviteter i paketet kan genomföras. 
 
Vårt All Incusive-paket ger dig möjligheten att uppleva några av Hemavans finaste, mäktigaste och mest intressanta platser på ett enkelt och smidigt sätt. Paketet innehåller följande.
-En dagens tur till Ruttjebäcken där du kan se hur vattnet under årmiljoner har slipats sig ner i berggrunden. Vid fint väder kan du även bada i någon av alla solvärmda laguner.
-En tur till någon av alla grottor i närheten där du får bekanta dig närmare med fjällen rötter.
-Till sist avslutar du med en 10 km lätt fjällvandring på egen hand med övernattning i STF Viterskalstugan där du även får uppleva det mäktiga Syterpasset. Sveriges största U-dal.
 
Vill du aktivera sig ytterligare kan man besöka Fjällbotaniska trädgården, fiska eller cykla downhill. Dessa aktiviteter ingår dock inte i paketet.
 
Datum:
Tisdag till söndag eller söndag till torsdag under vecka 28 - 31.  
 
Pris från:
4175:- Gäller en vuxen med boende i annexet med STF-rabatt. Barn från 1600:-.
 
Detta ingår:
4 nätter med helpension på Hemavan fjällstation.
1 övernattning med frukost i Viterskalstugan.
1 guidad tur till Ruttjebäcken.
1 guidad grottur.
Resor i samband med turerna.
Specialutrustning i samband med grotturen.
 
Detta ingår inte:
Middag, kvällsfika, frukost och lunchpaket i samband med övernattningen i Viterskalstugan. Denna mat handlar ni enklast själv på ICA i Hemavan men vi hjälper er gärna med tips.
 
Personlig utrustning. 
Kläder och skor för upp till en mils vandring på fjället. Ryggsäck på 30-50 liter för mat och annan personlig utrustning. Gaskök för matlagning går att hyra på av oss. 
 
Bra att veta.
Turen till Ruttjebäcken och grotturen är guidade turer med personal från Hemavan Fjällstation. Grotturen lämpar sig bäst för vuxna och barn från 8 år. Grottorna är mörka och ibland trånga men våra erfarna guider visar vägen. Turen till Viterskalstugan gör du på egen hand längs den väl markerade Kungsleden. Viterskalstugan är en klassisk STF-fjällstuga där du bor i flerbäddsrum tillsammans med andra eventuella gäster och vandrare. I stugan lagar du egen middag på ved- eller gasolspis med de råvaror som du själv har med dig. Det finns begränsat med elektricitet från solceller och du får själv bära in ved och vatten. Toaletten består av ett utedass. Om du kommer tisdag till söndag börjar du med dagturerna och avslutar med övernattningsturen fredag till lördag. Anländer du söndag till fredag inleder du med övernattnings måndag till tisdag. Om du på grund av tex dåligt väder inte skulle kunna genomföra vandringsturen till Viterskalstugan får du bo kvar i rummet på Fjällstationen.
 
Anmälan: 
Senast två veckor innan tänkt ankomst.
 
Bokning och mer information:
Hemavan Fjällstation på 0954 - 300 27 eller info@hemavanfjallstation.se