Kajakdagar 6-11 augusti 2017

Kajakdagar Augusti 2018

Paddla i hav och skärgård är vanligt men till fjälls är inte lika vanligt. Nu har du chansen att följa med oss på några dagars ”kajakande” till fjälls. Vi börjar de 5 dagarna med en teknikdag. Här övar vi olika saker i och kring kajaken i Hemavans närhet med säkerhet som tema. Dag 2 till 4 är utflyktsdagar. Tillåter vädret så är planen att göra en övernattningstur på Överuman som är Ume älvs upplopp.

Välkommen på kajakdagar i Hemavan!

Tider

Eftersom en del av er kommer att åka en bit så börjar vi våra kajakdagar på kvällen den 6 augusti. Vi kommer att ha en upptaktssamling kl 19.30. Avslutning sker vid frukost den 11 augusti. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om kommunikationerna så kräver. Meddela detta vid anmälan.

Program

Arrangemanget vänder sig till dig som har viss erfarenhet och som känner dig bekväm med paddling i insjö och innerskärgård. Det exakta programmet kommer att planeras från dag till dag beroende på väder, vind osv och vi kommer att paddla på olika vatten i närområdet.Tillåter vädret så är planen att göra en övernattningstur på Överuman som är Ume älvs upplopp. Vi paddlar från dess sydvästra ände och mot norska gränsen. På lämplig plats slår vi läger och övernattar i tält. Om väder och ork sedan tillåter gör vi kanske ett försök att lyfta kajakerna till Gräsvattnet på norska sidan och paddla fram till Okstindarnas glaciär och bergsmassiv. Under turen lagar vi mat tillsammans och kostnaden för denna mat ingår i priset.

Ledare

Turen leds av personal från Hemavan Fjällstation.

Utrustning

Utrustningslista kommer att skickas ut till de som anmäler sig.

Boende

Boende efter önskemål. Vi har två alternativ. Vårt annex eller vår huvudbyggnad. 

Pris 

Pris 5995:- med boende i vårt annex och 6495:- med boende i vår huvudbyggnad. Enkelrum +200:-/person natt och dubbelrum 100:-/natt och person. Utan mat och husrum på Hemavan Fjällstation kostar arrangemanget 3995:- 

I priset ingår:
Logi, mat, transporter vi behöver i området.
Kajak och kringutrustning ingår ej.
Ett begränsat antal kajaker finns att hyra i Hemavan.
Tillkommer gör också din resa till Hemavan. 

Anmälan

Anmäl direkt till Hemavan Fjällstation.
E-post: info@hemavanfjallstation.se
Telefon: 0954-30027

Sista anmälningsdag 9 Juli. Vid för få anmälningar kan arrangemanget ställas in.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor Kerstin kan planera för detta.

Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se eller 0954-300 27.

Med hopp om några givande och sköna dagar tillsammans!
Hemavan Fjällstation