Topptursvecka April 2023

Topptursvecka 2023

Ibland undrar jag om det finns nåt bättre än en topptur på skidor. Först får man gå uppför en fjällsluttning och se vyerna bli större och större. Efter att ha svettats en stund får man sätta sig ner på en fikaplats som inte på något sätt med ord går att beskriva. Som avslutning får man till sist förmånen att ta sig ner igen. Orörd snö, så lättsvängd att det känns som man åker på moln. Det finns inte mycket som kan vara bättre än det här.

Välkommen på vår topptursvecka 2023! 

Boka före årsskiftet till 2022 års pris!

Tider

Ankomstdag är den 23 april. Vi kommer att ha en upptaktssamling på kvällen ca 20.00 och avslutning sker den 28 april vid frukost. Det går bra att komma tidigare och/eller åka senare om om man vill eller om kommunikationerna så kräver. Den som eventuellt åker sent på måndagen kan hinna med ytterligare en tur eller några åk i backen den dagen och du är självklart välkommen att boka in dig över hela valborgshelgen och fira in vårens ankomst med oss och hela byn.

Program

Dagsprogrammet på vår vecka tillsammans är väldigt beroende av väder och vind och varje morgon kommer att börja med att vi tittar ut genom fönstret för att se åt vilket håll vi skall just den dagen. Utgångspunkten för veckan ser dock ut så här.

Dag 1 är ankomstdag och deltagarna kommer att anlända olika tider under dagen och kvällen. Vi kommer att ha en officiell start runt kvällsfikat kl.19.00 då vi tror att samtliga ankommit. 

Dag 2-5 är vårt mål att gå på några riktigt fina toppturer. Vi planerar att vara ute hela dagen från det att frukosten är avklarad och fram till middagen. Lunchpaketet som vi gör vid frukosten äter vi i någon driva på fjället. På kvällarna brukar vi ha någon programpunkt som bestäms utifrån vad som händer i byn och vad gruppen vill. Det kan också bli också en övernattning i STF Viterskalstugan med toppturer i området kring denna om vädret tillåter.

Dag 6 är avresedag. En del av er kommer att åka på morgonen och andra under dagen. Vi har inget planerat program denna dag men för er som är kvar finns ju möjligheten att ta en extra dag i backen eller ytterligare en kortare topptur.

Turerna som vi gör under veckan kommer att passa en blandad grupp åkare. Vi letar inte de brantaste åken utan fina åk som skall passa både erfarna åkare som vill ut och njuta med likasinnade och den som inte åkt jättemycket innan men nu vill pröva på något nytt. Du måste som sagt inte vara ett skidproffs men det är bra om du har provat på offpiståkning tidigare och har ett sug efter att utvecklas. Med vilja och rätt inställning kommer man långt. Lite ork i benen så du kan njuta av att gå uppför i några timmar innan vi får vända och åka ner igen är också bra att ha.

Ledare

Turerna kommer att ledas av personal från Hemavan Fjällstation och andra profiler från området.

Utrustning

Personlig utrustning för vinter och toppturande (glöm inte ett extra värmeplagg att ha i ryggsäcken), matsäckslåda, termos, sänglinne (finns att hyra för 100:-). En dagtursryggsäck att bära med dig matsäck och extrakläder i är också bra.

När det gäller utrustningen som du skall göra toppturerna på så är det valfrihet som gäller. Telemarksutrustning, Randoneéutrustning, Snowboard och snöskor, du väljer själv vad du vill gå upp för fjället med och åka ner på. Har du inte egen utrustning så finns det att hyra här i byn. 

Boende

I priset ingår boende i flerbäddsrum (2-4 personer ) med våningssäng. Vill du vara garanterad enkel- eller dubbelrum kan det bokas mot en extra kostnad. Dubbelrum +550:-/person. Enkelrum +1875:-/person.

Pris

7495:- person i flerbäddsrum. STF-medlem 6995:- Medlemskap kan lösas vid bokning. I priset ingår förutom boendet, mat, guide och transporter i området samt liftkort i de fall det behövs. Tillkommer gör din resa till Hemavan samt eventuellt hyra av personlig utrustning. Vissa frivilliga kvällsaktiviteter så som t.ex. Hot-Tubs kan innebära en extra kostnad. Ytterligare nätter och måltider dag 1 och 6 kan köpas till enligt ordinarie prislista. Sänglinne och städning av rummet ingår inte men slutstädning kan köpas till för 450:- per rum.

Anmälan

Anmälan via e-post till info@hemavanfjallstation.se

Anmälan skall vara hos oss senast 25 mars 2021.Vid för få anmälningar kan arrangemanget komma att ställas in. Vi rekommenderar därför att man bokar av- eller ombokningsbara biljetter för sin resa.

Betalning 

Betalning sker mot faktura i förskott.

Övrigt

Om någon har speciella önskemål vad gäller kosten, ring och meddela oss så vår husmor Kerstin kan planera för detta. Har du andra frågor eller undringar så ring eller maila oss på info@hemavanfjallstation.se eller 0954-300 27.

Med hopp om en skön och givande vecka tillsammans!
Hemavan Fjällstation